Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-vos publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continueu navegant, considerem que accepteu el seu ús. Podeu obtenir més informació aquí


Notícies

2018201720162015201420132012

28/02/18

Sale a información pública el decreto que regula la ordenación de campings y áreas para autocaravanas

El Diario Oficial de Castilla-La Mancha (DOCM) publica la Resolución de la Dirección General de Turismo, Comercio y Artesanía por la que se dispone la apertura de un período de información pública para el proyecto de Decreto que se regula la ordenación de los campings y de las áreas de pernocta para autocaravanas de la región.

Article complet

23/01/18

La Junta establece una nueva clasificación por estrellas para los campings y regula las áreas de autocaravanas en Andalucía

El decreto, que adapta la normativa a los nuevos formatos de alojamiento, crea especialidades voluntarias en función de los servicios que ofrezcan

El Consejo de Gobierno ha aprobado el decreto de ordenación de los campamentos de turismo en Andalucía, que adapta la normativa autonómica a los nuevos formatos de alojamiento y garantiza la calidad de los servicios que se ofrecen al visitante.

Article complet

04/01/18

2017 Confirma la recuperación del sector

A tenor de los datos globales de matriculaciones que nos aporta el año 2017, que acabamos de dejar, es evidente que el sector goza de una buena salud.

Article complet

03/01/18

España recibe 250.000 autocaravanas al año

El sector prevé un aumento del 30% en las matriculaciones este año

España recibió cerca de 250.000 autocaravanas el año pasado y en territorio nacional hay 45.000 de estos vehículos, según datos que maneja la asociación del sector Aseicar. Para 2018, se prevé un crecimiento del 30% en las matriculaciones.

Article complet

PUJA

12/04/17

Olot disposa d'espai d'autocaravanes a partir d'aquesta Setmana Santa

Està ubicat al càmpin les Tries, a l'entrada de la ciutat

Olot disposa d'espai d'autocaravanes a partir d'aquesta Setmana Santa. L'aparcament d'autocaravanes està a la zona del càmping les Tries. Amb el preu de la pernoctació hi van els serveis del càmping.

Article complet

30/03/17

Castellón estima en 2 millones de euros el impacto económico del turismo de autocaravanas

Se está trabajando en la redacción de una ordenanza de estacionamiento en todo el término municipal que permitirá regular el aparcamiento de las autocaravanas.

Article complet

PUJA

03/10/16

Area13 serà al Saló del Caravaning 2016

Tens pensat montar una àrea d'autocaravanes? Vine a veure'ns al Saló del Caravaning, del 15 al 23 d'octubre a Barcelona. Estarem a l'stand 102, dins l'espai de Travelvaning.

Web del Saló

22/09/16

Redtortuga habilita una zona específica per a autocaravanes a La Jonquera

L’estació de Redtortuga a La Jonquera compta des de l’estiu de 2016 amb una zona especialment habilitada per a autocaravanes. L’àrea es troba a la benzinera de coches, i consisteix en un modern sistema de depurat d’aigua pensat perquè els usuaris d’aquest tipus de vehicles puguin buidar i recarregar el seu dipòsit d’aigua de forma higiènica i senzilla.

Article complet

04/08/16

Edicte pel qual se sotmet a informació pública el Projecte de decret del reglament de turisme de Catalunya

La Direcció General de Turisme va elaborar el Projecte de decret del reglament de turisme de Catalunya i el va sotmetre a informació pública mitjançant Edicte de 30 de juliol de 2015. Amb posterioritat al tràmit d'informació pública s'han introduït modificacions substancials en el Projecte de decret esmentat i en el marc legal que incideix en el Projecte. Per això, i amb la finalitat de donar a conèixer les modificacions introduïdes a les persones interessades en el procés d'elaboració del Projecte de decret esmentat, aquest se sotmet de nou a informació pública, per tal d'examinar el dit Projecte i formular-hi les al·legacions i les observacions que es considerin oportunes.

Consulta l'esborrany

05/04/16

Sant Feliu crea aparcament gratuït per vehicles i un nou espai per autocaravanes

Sant Feliu de Guíxols crearà 100 noves places d'aparcament gratuïtes. L'espai estarà operatiu des d'aquest estiu i es preveu que a partir de l'any vinent s'asfalti, s'estableixi un nou sistema de drenatge per l'agua i s'urbanitzi el carrer adjacent per tenir la zona ordenada.

Article complet

14/01/16

Traves a les autocaravanes arran de platja a Palamós

La gratuïtat de l'aparcament de la platja de Palamós ha fet que molts autocaravanistes es trobin amb un emplaçament privilegiat a primera línia de mar per fer-hi estades des d'aquesta tardor.

Article complet

PUJA

27/11/15

Inauguració de l'àrea d'autocaravanes de La Tallada d'Empordà

A finals de novembre es va celebrar a La Tallada d'Empordà (Girona) la 1a trobada d'autocaravanes amb motiu de la inauguració de la seva nova àrea. Va ser un cap de setmana per descobrir l'entorn natural de l'Empordà.


03/08/15

Primera àrea d’autocaravanes al Maresme

Amb aquest nou equipament les autocaravanes ara sí podran gaudir plenament de la costa del Maresme

En Xavi Rifà, promotor d’aquesta iniciativa, afirma que fins ara les autocaravanes que arribaven a Pineda de Mar per gaudir de les seves platges, no ho podien fer, degut a la manca de serveis i de lloc on estacionar. Ara, amb la nova àrea d’autocaravanes de Pineda de Mar, aquest visitants podran fer la seva estada amb tota normalitat i tenen a la seva disposició els serveis bàsics que necessiten de càrrega i descàrrega d’aigües, Wi-Fi i electricitat.

Article complet

14/07/15

El Govern extiende el pago de la tasa turística a albergues y alquiler de habitaciones

El Ejecutivo de Mas regula los ocho tipos de alojamiento turístico tras la moratoria de licencias de Colau

El Govern ha sacado a la luz una nueva normativa en la materia en la que pretende regular las nuevas modalidades de alojamiento turístico para simplificar la normativa y regularizar los tipos de alojamiento.

Article complet

04/02/15

Trobada autocaravanista a Sant Hilari Sacalm

2, 3, 4 i 5 d'abril

Per Setmana Santa, des de fa 270 anys, es celebra el Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm, declarada Festa d'Interès Nacional i Creu de Sant Jordi. Enguany s'hi acollirà una trobada autocaravanista per tothom qui hi vulgui assistir.

Més informacióPUJA

14/12/14

El Catllar inaugura un aparcament per autocaravanes

Una quarantena d'aquest vehicles han acudit a la localitat aquest cap de setmana

El Catllar ha inaugurat aquest dissabte 13 de desembre un aparcament d’autocaravanes al costat del riu que es destinarà a aparcament per autocaravanes, coincidint amb la Festa Major d’Hivern del municipi.

Article complet

05/12/14

La Costa Brava, Patrimoni Mundial?

Diversos ajuntaments del territori, com ara Pals, Tossa, Palafrugell, Palamós o Begur, han pres acords perquè el litoral gironí sigui Patrimoni Mundial de la Unesco.

Article complet

07/11/14

Una àrea nova per a autocaravanes a Caldes

L'Ajuntament adequa quatre places a la zona dels Pins, on millorarà l'asfalt

L'Ajuntament de Caldes de Malavella crearà una nova zona per a autocaravanes. Serà per a quatre vehicles i servirà, a més, per arranjar la zona dels Pins.

Article complet

21/10/14

Girona pot patir un 'Big Bang' turístic?

Convertir-se en una "ciutat postal", que els veïns marxin del centre històric, que els turistes visitin la ciutat però estiguin dormint en poblacions properes... hi ha veïns que asseguren que a Girona ja està passant.

Article complet

01/10/14

Nou projecte de regulació de les àrees d’autocaravanes a Catalunya

Cataluña ultima una reglamentación sobre áreas de pernoctación de autocaravanas

Uno de los temas que más preocupa a los profesionales de los campings es, sin duda, la falta de reglamentación de las áreas de pernoctación de autocaravanas, que están proliferando en numerosas zonas del país.

Article complet

21/09/14

Vivo en la carretera

Este verano hemos recorrido tierras andaluzas convertidos en autocaravanistas. Nuestra intención era experimentar las ventajas de vivir con la casa a cuestas, y conocer las dificultades que se encuentran a la hora de repostar agua, vaciar depósitos o aparcar para pasar la noche.

Mira el vídeo

03/09/14

El primer aparcament d'autocaravanes de BCN

Citystop ofereix un pàrquing urbà amb serveis als usuaris.

Mira el vídeo

26/05/14

Caldes projecta una zona per a autocaravanes

La Junta de Govern Local de Caldes de Malavella va aprovar el passat 7 de maig el projecte bàsic i executiu per a la construcció d'una àrea d'estacionament i servei d'autocaravanes a Caldes amb un pressupost de 25.112,53 euros.

Article complet

15/04/14

EmpordArea, la nova zona de serveis per autocaravanes a Palamós

Mira el vídeo

14/04/14

L'àrea d'autocaravanes de Sant Feliu creixerà a l'estiu

L'aparcament municipal d'autocaravanes de Sant Feliu de Guíxols duplicarà la seva superfície a partir d'aquest estiu.

Article complet

02/04/14

Àrea privada per a autocaravanes pionera, a Palamós

El primer aparcament privat específic perquè els autocaravanistes facin estades –més enllà dels serveis d'alguns càmpings– començarà a funcionar el dissabte de la setmana vinent al sector del Balitrà de Palamós.

Article complet

17/03/14

Entra en funcionament EmpordArea a Palamós

El proper 14 d'abril ja podrem gaudir de la nova àrea d'autocaravanes EmpordArea a Palamós (Girona). Aquesta és una nova aposta pel autocaravanisme a casa nostra que s'afegeix a l'oferta ja existent. Les nostres millors felicitacions als seus promotors per l'encert d'aquesta iniciativa.PUJA

22/11/13

El pàrquing de caravanes de Sant Feliu serà de pagament

L'aparcament gratuït d'autocaravanes de Sant Feliu de Guíxols, situat a tocar de l'inici de la carretera de Tossa, serà de pagament a partir de l'any que ve, segons va avançar l'alcalde, Joan Alfons Albó, en l'últim ple municipal.

Article complet

11/11/13

Inauguració de l'àrea d'autocaravanes de Viladrau

Aquest cap de setmana s'ha inaugurat la nova àrea de serveis d'autocaravanes de Viladrau, incrementant així el nombre de municipis catalans que ja acullen aquest segment turístic.
Durant tot el cap de setmana els 170 participants de la trobada han pogut gaudir de les activitats que ofereix Viladrau, tot plegat gaudint d'un paisatge de tardor únic.


04/09/13

Inauguració Area d'autocaravanes d'El MASROIG

Com a fruit de les reunions amb les Cooperatives Agrícoles Catalanes amb la Secció d'Autocaravanes de la UCC, en les que els proposàvem fer àrees com a France Pasion.

Article complet

14/08/13

Santa Coloma estrena una àrea de serveis per autocaravanes i càmpers

Santa Coloma es suma als municipis que estan oferint aquestes àrees de servei com a mecanisme per potenciar el turisme i regular la pernocta en aquest tipus de vehicles al poble.

Article complet

28/07/13

En Jaumet del flaviol

Aquest veí de Sant Hilari Sacalm va ser el primer promotor de la distribució de càntirs de terrissa plens d'aigua mineral de la Font Vella, a domicili i de venda al carrer, el 1917, per tant, ben aviat se'n complirà el primer centenari de l'inici d'aquest original servei, que arriba molt modificat perquè s'ha anat adaptant a les circumstàncies. També va donar nom a uns dolços típics i molt bons: "Els Jaumets".

Article complet

22/07/13

Cervera tindrà una nova àrea d'aparcament d'autocaravanes

La Paeria de Cervera crearà en les properes setmanes una àrea per a autocaravanes en una part de l’actual aparcament del Centre d’Acollida Turística (CAT). Aquesta decisió de l’Equip de Govern, liderada per la Regidoria de Turisme, respon a l’oportunitat que pot suposar per a la ciutat de Cervera el fet que no existeixi cap àrea similar en molts quilòmetres.

Article complet

07/07/13

Sant Hilari estrena una àrea de serveis per a autocaravanes

Prop d'un centenar d'autocaravanes ocupen aquest cap de setmana la nova àrea de serveis que ha posat en marxa l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, ubicada a l'esplanada del costat de la piscina municipal. Els autocaravanistes hi podran estacionar un màxim de 48 hores.

Article complet

02/07/13

La Seu d'Urgell disposarà d'un aparcament per a autocaravanes

La sessió plenària de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell d'aquest dilluns va aprovar l'ordenança fiscal d'ocupació de terrenys d'ús públic per a aparcament d'autocaravanes. El pàrquing per aquest tipus de vehicles d'ús turístic quedarà instal·lat al terreny de terra que hi ha entre l'aparcament d'asfalt del Dr. Peiró i el poliesportiu municipal.

Article complet

20/06/13

Autocaravanes

Fa temps que l'Ajuntament de Girona diu que té clar que l'aposta pel turisme ha de ser un dels eixos del desenvolupament econòmic de la ciutat. Precisament, aquest cap de setmana va tenir lloc la segona concentració d'autocaravanes al parc de les Ribes del Ter, una trobada meitat lúdica i meitat reivindicativa, per tal de reclamar un espai propi per a aquest tipus de turisme.

Article complet

18/06/13

El PP de Sant Sadurní demana que s’estudiï la possibilitat de construir un aparcament per autocaravanes al centre de la vila

El Partit Popular de Sant Sadurní, mitjançant el seu regidor portaveu, Carles Jiménez, ha demanat que s’habiliti un espai al pàrquing del centre per autocaravanes tal i com ja s’està fent a diferents municipis de Catalunya. La intenció del PP és que s’estudiï el cost i la viabilitat d’aquesta proposta, donat que el turisme d’autocaravanes està cada cop més de moda i compta amb més seguidors.

Article complet

18/06/13

Els caravanistes volen més zones de serveis

El sector sosté que si n'hi hagués més creixerien les estades de turistes europeus

El sector de l'autocaravana reclama la necessitat d'instal·lar més àrees de serveis específics per a aquesta mena de vehicles arreu de les comarques catalanes.

Article complet

17/06/13

El sector de les autocaravanes demana més àrees de servei

El sector de l'autocaravana ressalta la necessitat d'instal·lar més àrees de servei arreu de les comarques catalanes. Asseguren que si s'augmentessin aquesta mena d'instal·lacions s'atrauria a més turistes de tot Europa que passen de llarg per Catalunya i Espanya en veure la manca de serveis.

Article complet

17/06/13

Trobada d'autocaravanes a Girona

Per segona vegada, Girona ha acollit una trobada d'autocaravanes. Hi han participat més d'una setantena de vehicles, procedents d'arreu de Catalunya i d'altres punts de l'Estat. La iniciativa pretén potenciar aquest tipus de turisme, que cada dia guanya més adeptes a Europa.

Mira el vídeo

06/06/13

Sant Joan de les Abadesses ja té serveis per a les autocaravanes

L'autocaravaning és una modalitat turística molt arrelada en països com ara l'Estat francès, i durant els últims anys s'ha consolidat al nostre país. En general, però, no hi ha gaires municipis de les comarques d'interior gironines que tinguin serveis adaptats a les necessitats d'aquest col·lectiu.

Article complet

20/05/13

II Trobada d'autocaravanes a Quart dies 17,18 i 19 de maig

Coincidint amb la Fira de la Terrissa de Quart (Girona) aquest cap de setmana s'ha celebrat la II Trobada d'autocaravanes de Quart amb l'assistència d'unes 45 autocaravanes.


15/04/13

Turismo de autocaravana, un beneficio directo para los pueblos de interior

En tiempos de crisis, una nueva modalidad de turismo se está haciendo cada vez más habitual. Estamos hablando del turismo de autocaravana, el cual puede dejar a pueblos de interior unos beneficios de 6.000 euros en un fin de semana.

Mira el vídeo

24/03/13

Rodamons

El turisme ha canviat tant aquests últims anys que molt aviat tot serà ben diferent del que era fa un temps.

Article complet

23/03/13

Àrea d'autocaravanes de Vic

La ciutat de Vic ja disposa d'una àrea preparada per acollir autocaravanes, la ubicació de l'àrea d'autocaravanes és a la zona esportiva, la capacitat és de 10 autocaravanes.

Article complet

23/03/13

El pàrquing de caravanes, per a cotxes a l'estiu

L'aparcament municipal per a autocaravanes de Platja d'Aro deixarà d'admetre aquest tipus de vehicles a partir de l'1 d'abril.

Article complet

18/03/13

II Trobada d'autocaravanes a Bescanó dies 15,16 i 17 de març

Coincidint amb la Fira de l'Embotit de Bescanó aquest cap de setmana s'ha celebrat la II Trobada d'autocaravanes de Bescanó amb l'assistència de unes 75 autocaravanes.


19/02/13

Girona crearà pàrquings pilot per a autocaravanes a la copa

La ciutat de Girona pretén fer aquest any 2013 una prova pilot amb la creació d'una zona d'aparcament per a autocaravanes a l'actual aparcament de la Copa.

Article complet

15/01/13

Terrissa i ramaderia ecològica al gironès

Ens vam trobar a l’àrea d’autocaravanes de Quart, on l’Ajuntament ens tenia reservat prou espai per tots. Està situada a la Plaça de la Vila.

Article complet

14/01/13

L'ajuntament de la Seu d'Urgell aprova l'adequació d'un pàrquing per autocaravanes

L'equipament, que s'ubicarà al terreny de terra entre l'aparcament del Dr. Peiró i el poliesportiu municipal, disposarà de 9 places per aquest tipus de vehicle turístic. Es donarà servei d'electricitat, aigua potable i un punt de buidatge d'aigües negres i grises.

Article complet

PUJA

27/09/12

Quart tindrà 4 pàrquings per a autocaravanes

L'Ajuntament de Quart tindrà, a partir de dissabte, un aparcament exclusiu per a autocaravanes. A la plaça de la Vila, a tocar de l'edifici consistorial, l'equip de govern convertirà sis antigues places d'estacionament per a cotxes en quatre places per a autocaravana.

Article complet

19/08/12

Vilobí d'Onyar construirà un aparcament d'autocaravanes per potenciar el comerç

L'àrea d'estacionament s'ubicarà a la zona esportiva del poble, al costat dels dos camps de futbol 7 que s'estan acabant

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar treballa en el projecte de crear un aparcament de caravanes a la zona esportiva del poble.

Article complet

15/07/12

Autocaravanes

Hi ha gent a qui els agrada viatjar però tenen un problema en l'allotjament, i és que noten massa el canvi de llit i no poden dormir bé si no és en un hotel 5*L al bell mig d'una gran ciutat, amb molt trànsit, que ofereixi molts espectacles, etc. Però també hi ha moltes altres persones que els agrada la natura i el que volen és poder passar la nit sota un cel clar amb un sostre de milers d'estrelles i en un espai a recés d'una muntanya on regni el silenci i la tranquil·litat, o bé amb vistes al mar o a una vall plena de vida i d'arbres de tota mena.

Article complet

11/06/12

Turisme d'autocaravana a Girona

Més de 600 autocaravanes s’han concentrat aquest cap de setmana a la ciutat de Girona. I és que el turisme d’autocaravana està de moda i la ciutat s’hi vol unir. La trobada també ha servit perquè les organitzacions i comerços de Girona es puguin preparar davant les necessitats que aquest sector de turisme comporta.

Mira el vídeo

05/06/12

Primera trobada d'autocaravanes del 8 al 10 de juny

Més de 220 autocaravanes es reuniran a Girona del 8 al 10 de juny per celebrar la primera trobada d'autocaravanes que es farà a la ciutat. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc a l'esplanada de l'aparcament del pavelló municipal de Girona-Fontajau, té previst reunir més de 220 autocaravanes, amb l'objectiu de donar a conèixer i promoure aquesta modalitat de fer turisme.

Article complet

05/04/12

Cases d'anar i tornar

Es diuen Jordi Moner i Núria Creus, i són dos amics de Bescanó amb una afició comuna: les autocaravanes. Com moltes altres persones que tenen un vehicle d'aquest tipus, fan excursions de cap de setmana en trobades a les quals acudeixen desenes i a vegades centenars d'autocaravanes.

Article complet

PUJA