Notícia

Com redactar un projecte tècnic per a una àrea d’autocaravanes

Com redactar un projecte tècnic per a una àrea d'autocaravanes

Sovint l’elaboració d’un projecte per a una àrea d’autocaravanes es pot convertir en una tasca dificultosa, sobretot si no és el teu àmbit d’especialització.

Tant si ets un arquitecte com si vols saber què li hauries de transmetre a qui et redactarà el projecte, et facilitem alguns punts a tenir en compte abans de començar.

Quins elements són imprescindibles en una àrea d'autocaravanes?

Una autocaravana necessita disposar d’uns serveis bàsics: buidat d’aigües (grises i negres) i emplenat d’aigua potable. Aquests es cobreixen definint una zona de càrrega i descàrrega d’aigües, que serà comuna per a totes les autocaravanes de l’àrea. És important que sigui una zona de fàcil maniobra i que estigui allunyada de les places on aparcaran les autocaravanes, perquè l’estada sigui més agradable.

columna aigua autocaravana
electricitat àrea autocaravanes

Alguna cosa més que hi puguem afegir?

Podem oferir punts perquè els autocaravanistes disposin d’electricitat. La llum a l’autocaravana funciona a través d’unes bateries que es carreguen mentre el vehicle està en ruta, pel que la durada és bastant limitada. Si permetem que els usuaris es connectin a la nostra electricitat (ja sigui de manera gratuïta o de pagament), no hauran de vigilar el seu consum energètic i, per tant, gaudiran d’una estada més llarga.

Opcionalment podem afegir també elements com lavabos, dutxes, zones de pícnic o esbarjo… No és necessari que l’àrea tingui zones verdes, però els autocaravanistes ho agrairan i serà un punt a favor de triar aquesta àrea davant de la competència.

Com puc distribuir les places? què he de tenir en compte?

La distribució de places es decideix sobretot en funció de la geometria del terreny on construirem l’àrea. Tot i així, hi ha alguns punts que podem tenir presents. Per exemple, unes places en diagonal poden facilitar la sortida de les autocaravanes en cas d’emergència.

distribució places àrea autocaravanes

I la normativa?

Cada comunitat autònoma disposa de la seva pròpia normativa, que pot afectar o no a la manera com s'ha d'elaborar el projecte.

Per acabar...

Si encara no tens clar com redactar el projecte o vols revisar el que tens en procés, contacta amb nosaltres i et donarem un cop de mà.

Comparteix

Contacta amb nosaltres

Tens un projecte i ara cal fer-lo realitat. És en aquest instant on apareixen multitud de dubtes. T’ajudem i acompanyem en el desenvolupament de la teva idea i posem al teu abast la nostra experiència acumulada de projectes previs.