Notícia

Evolució del parc d’autocaravanes a Europa

Evolució del parc d’autocaravanes a Europa

En els darrers temps, apareixen constantment publicacions sobre la bona evolució del sector de l’autocaravana. Però quant de bona és? Quina és l’evolució del parc d’autocaravanes a Europa? Vegem-ho.

Datos de las autocaravanas en Europa 2020

Como ja ve essent quasi una tradició t’oferim les dades disponibles per poder posar en perspectiva la salut del sector de l’autocaravana i la seva tendència actual a Europa.

Gràcies a les dades periòdiques facilitades per la ECF (European Caravan Federation), es pot apreciar que aquest tipus de turisme, malgrat o gracies al COVID-19, segueix creixent amb força. El què no ha canviat són els països líders en número d’autocaravanes en circulació. Amb Alemanya al cap davant, seguida de prop per França i amb dades similars de Regne Unit i Itàlia a certa distància.

Evolució del parc d’autocaravanes a Espanya

Una altra dada que crida l’atenció és el creixement a Espanya que, segons les dades de la mateixa federació, ha estat significatiu. Amb una evolució que passa dels 30.000 vehicles el 2018 als 70.000 el 2019 i 80.000 el 2020. Paral·lelament hi ha un creixement més lent en quant a l’evolució del número d’àrees que aquestes noves autocaravanes necessiten. Això crea disfuncions i fa que hi hagi un cert desequilibri.

Evolució del parc d'autocaravanes a Espanya 2017-2020

Segons la mateixa font, el segment de les autocaravanes durant 2020 ha obtingut un fort creixement del 20,1%. Assolint un nou rècord amb 159.082 nous registres d’autocaravanes. Amb això, es marca el cinquè any de rècord consecutiu i duplica les xifres respecte de 2010 en el conjunt d’Europa.

Com a resum doncs, podem afirmar que l’evolució del parc d’autocaravanes a Europa es troba en creixement sostingut, pot ser es troba en un moment dolç. Però cal que els agents tant públics com privats treballem més en les infraestructures tant necessàries i que estiu rere estiu es fa palès que són del tot insuficients.

Comparteix

Contacta amb nosaltres

Tens un projecte i ara cal fer-lo realitat. És en aquest instant on apareixen multitud de dubtes. T’ajudem i acompanyem en el desenvolupament de la teva idea i posem al teu abast la nostra experiència acumulada de projectes previs.